top of page
Search

Vem är Moshadee? En Liberiansk Musiker Bosatt i Sverige

Afrikansk musik, särskilt genrerna Amapiano och Afrobeats, har under de senaste åren släppt hitlåtar som spelas på dansgolv, Instagram och TikTok. Utan undantag finns även liberiansk musik trending på dessa plattformar, vilket belyser talangen hos liberianska musiker. En liberiansk musiker baserad i Sverige, som går under artistnamnet Moshade, gör långsamt men säkert sin musikaliska närvaro på dessa plattformar och på dansgolv i Europa, Afrika och andra delar av världen.


Moshadee

Frankly Penhun är känd som Moshadee, en artist född i Liberia, som började sin musikaliska resa i unga år när han gick i högstadiet i Liberia. När Frankly blev tillräckligt gammal insåg han sin speciella talang för att sjunga och uppträda, och började genast odla sin gåva genom att uppträda på evenemang och talangshower, och öppna för kända liberianska artister på konserter i Liberia.


Senare reste Frankly till Ghana för att fly undan inbördeskriget i Liberia. Medan han var i Ghana fortsatte han att sjunga och behärska sitt hantverk. Frankly var alltid passionerad för att lära sig och bemästra tekniken att skriva, arrangera och producera sina låtar och ljud. Men han hade inte råd med formell utbildning på grund av ekonomiska begränsningar. Dock började Frankly med tiden att lära sig dessa tekniker själv från videor av äldre inspirerande afrikanska musiker, då han var en ambitiös och innovativ person.


Frankly antog namnet Moshadee från sina vänner medan han var i Ghana. Namnet härstammar från liberianskt slang och betyder "fler tjejer". Frankly tycker nu om namnet och är tacksam eftersom det relaterar till hans musik och fans, särskilt tjejerna.

Efter flera år i Ghana reste Frankly till Sverige, där han lyckades slå igenom som en känd liberiansk artist som fortsätter att släppa bra musik.


När det gäller hans musikaliska genrer och riktningar är Moshadee en sensationell Afrobeat-, Afro-Pop- och Afro-Fusion-artist, låtskrivare och producent. Han är en ostoppbar kraft med enorma förmågor. Moshadee är dedikerad till att lyfta liberiansk musik till nya höjder. Han fortsätter envist sin strävan att uppnå sina mål och höja sitt välkonstruerade ljud till en oöverträffad nivå.


Moshadee

Den mångsidiga musikern är känd för låtar som "Wish me well, Zeolay, Dolla, Your King, 50/50 och andra".

Med ett distinkt flow, fantastiska texter, stora hits och förmågan att enkelt smälta in, är Moshadee en av de mest populära afrikanska artisterna i Sverige och andra delar av Europa och Liberia.

Du kan lyssna på och titta på videor av Moshadees musik på flera sociala medieplattformar.


FÖLJ MOSHADEE PÅ:

FACEBOOK: Moshadee Moshadee

TWITTER: @FrankPenhun

INSTAGRAM: @Moshadee_

YOUTUBE: @Moshadee




0 views0 comments
bottom of page