top of page
Search

LSA kommer att hålla val. Valkommissionärer installerade.




LSA:s ledning har nyligen utsett och installerat tre uppskattade LSA-medlemmar som valkommissionärer inför LSA:s kommande allmänna val år 2023. Detta viktiga beslut fattades under ett LSA:s allmänna möte som hölls lördagen den 28 januari 2023, via Zoom. De tre utvalda medlemmarna är herr Beyan Kesselly, som antar rollen som ordförande, fru Oretha Mennoh som vice ordförande, och herr Saye P. Gbargbay som medlem.


Enligt herr David Ford, LSA:s president, valdes dessa individer noggrant ut baserat på deras enastående expertis och oföränderliga engagemang för LSA:s gemenskap. Varje kommissionär bidrar med stor erfarenhet och hängivenhet till sina roller, vilket bidrar avsevärt till LSA:s framsteg och välfärd.


Herr Kesselly, som tidigare har tjänstgjort som ordförande för valkommissionen vid tidigare val inom LSA Norrland och Malmö-kapitlen, för med sig ovärderlig erfarenhet och ledarskap till sin nya position. Fru Mennoh har visat exceptionella organisatoriska färdigheter genom sina flitiga ansträngningar att samordna och arrangera stora evenemang, inklusive de livliga firandena av Liberias självständighetsdag i Sverige och olika evenemang för barn. Herr Gbargbays omfattande engagemang i flera kommittéer understryker hans hängivenhet till att säkerställa att LSA:s lednings- och gemenskapsaktiviteter fungerar smidigt.


Med ett så kompetent och dedikerat team vid rodret kan LSA-gemenskapen vara säker på att det kommande allmänna valet kommer att genomföras med integritet, transparens och effektivitet, vilket återspeglar medlemmarnas värderingar och ambitioner.



Photo from left to right: Mr. Beyan Kessely, Madam Oretha Mennoh, and Mr. Saye P. Gbargbay



LSA:s ledning har fullt förtroende för dessa tre personers förmåga att effektivt hantera det kommande valet. Valet kommer att inkludera avgörande positioner inom LSA, som National President, Vice President, Secretary General, och fler. Enligt LSA:s stadgar kommer Valnämnden att övervaka alla delar av valprocessen, inklusive spridning av information och fastställande av valtidslinjen.


För att säkerställa opartiskhet och transparens kommer den nuvarande ledningen för LSA, under ledning av herr David Ford, att avstå från att delta i valärenden. Istället uppmanar de alla LSA-medlemmar att ge sitt fulla stöd och samarbete till de utvalda kommissionärerna. Tillsammans kan vi bidra till en smidig valprocess och ett positivt resultat till förmån för hela LSA-gemenskapen.

1 view0 comments
bottom of page