top of page
Search

LSA kommer att hålla val den 22 juli 2023.

LSA:s valkommissionär, LSAEC, släppte en omfattande dokument som innehåller regler och riktlinjer för LSAs kommande allmänna val planerat till lördagen den 22 juli 2023. Dokumentet släpptes söndagen den 14 maj via LSAs olika sociala medieplattformar (WhatsApp och Facebook-sida). Enligt kravet skapades dokumentet enligt kapitel XVI i LSAs konstitution.


Reglerna och riktlinjerna fastställer att valet kommer att vara en hybrid av fysisk röstning på plats och telefon-/SMS-röstning. Den fysiska röstningen kommer att hållas på ett valcenter i Stockholm på Hägerstensåsens BP (fotbollsplan), Personnevägen 35, Hägersten. Och telefonröstningen är planerad samma dag för behöriga väljare som kanske inte kan delta i den fysiska röstningen på grund av omständigheter utanför deras kontroll {dvs. utanför landet, sjukdom, etc.}. För att vara behörig måste väljare lämna in sitt fullständiga namn och nationellt registrerade telefonnummer (föremål för verifiering) före valdagen.



Dessutom är röstningen öppen för alla registrerade LSA-medlemmar. Alla medlemmar måste dock uppfylla LSAEC:s regler och riktlinjer för att vara berättigade att rösta, och de som önskar kandidera måste lämna in sin kandidaturansökan. Alla kandidater måste uppfylla de kriterier som fastställts i dokumentet och eventuellt brott mot reglerna kan leda till diskvalificering.


Dessutom uppmanas aspirerande kandidater och väljare att lösa alla ekonomiska och andra åtaganden gentemot LSA. Som sådana måste de vara medlemmar som betalar medlemsavgifter de senaste två åren och måste regelbundet delta i LSAs månatliga möten.

De valbara positionerna för det kommande valet är ordförande, vice ordförande, generalsekreterare, biträdande generalsekreterare, telefonsekreterare, kassör och kaplan.


Dessutom är tidsplanen och aktiviteterna för valet följande:

1. Registreringsperiod för kandidater är 13 maj - 3 juni 2023.

2. Anmälan om registrerade kandidater den 12 juni 2023.

3. Officiell kampanjstart den 21 juni 2023.

4. Officiell kampanjslut den 10 juli 2023.

5. Valdagen den 22 juli 2023.

6. Tillkännagivande av vinnarna den 23 juli 2023.


Mer information om valprocessen, inklusive listan över behöriga kandidater, kommer att släppas veckorna före valet. Alla medlemmar uppmanas att läsa dokumentet noggrant och se till att de förstår och följer reglerna och bestämmelserna. Dokumentet finns tillgängligt på LSAs WhatsApp och andra sociala medieplattformar. Observera att varje röst räknas!



1 view0 comments
bottom of page