top of page
Search

LSA anordnade sin årliga för-julhändelse och lanserade en konstitution.



Liberian Swedish Association, LSA, hade sin årliga Svart & Röd-förjulsfest lördagen den 26 november i Stockholm.


I nästan tio år har LSA:s ledning brukat ordna en avslutningsfest för att samla medlemmar och sympatisörer, för att fira, återknyta relationer, skapa minnen och börja julhelgen. Temat för festen är vanligtvis "Svart & Rött", och alla uppmanas att klä sig i svarta och röda kläder för att skapa enhet och unikhet.


Årets fest hade ett extra syfte. Den användes även för att lansera en ny version av LSA:s konstitution. För första gången på länge inledde LSA:s ledning under Mr. David Ford (Ordförande) och hans team en process för att uppdatera LSA:s gamla konstitution för att bättre hantera dagens frågor inom LSA-samhället. En särskild konstitutionskommitté bildades och presenterades för medlemmarna den 27 juni 2021.


Kommittén bestod av framstående liberianer från olika delar av LSA-samhället. De fick i uppdrag att granska och uppdatera den gamla konstitutionen så att den bättre passar dagens verklighet inom LSA-samhället.


Det tog lite över tre månader att bilda kommittén och välja medlemmar. Efter flera månaders arbete presenterade kommitténs ordförande, Mr. Mensah, den uppdaterade konstitutionen för Mr. Ford vid Svart & Röd-festen. Mr. Mensah tackade Mr. Ford och hans ledarskap för förtroendet och tackade också de andra medlemmarna för deras arbete och engagemang.

Mr. Ford tackade kommittén för deras hårda arbete och uppmanade alla LSA-medlemmar att läsa och lära sig den nya konstitutionen för att förstå sina rättigheter och skyldigheter inom LSA. Han lovade också att skapa en digital version av konstitutionen så att alla medlemmar enkelt kan få tillgång till den.


Trots vissa utmaningar var årets Svart & Röd-fest en framgång. Ledningen tackade alla LSA-medlemmar och sympatisörer för deras stöd genom LSA:s officiella WhatsApp-grupp och Facebook-sidor.


Den nya konstitutionen kommer att presenteras för LSA-samhället vid nästa månatliga möte, planerat till lördagen den 31 december 2022. Ledningen tror att detta kommer att ge LSA-medlemmarna en chans att lära sig och förstå den nya konstitutionen.



0 views0 comments
bottom of page